Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een nieuwsbericht doen uitgaan waaruit volgt dat in hoger beroep drie en vier jaar gevangenisstraf is geëist tegen twee broers uit Boxtel ter zake van belastingfraude en valsheid in geschrift. De Belastingdienst zou volgens het OM door de fraude voor 18 miljoen euro zijn benadeeld.

 Uit een onderzoek zou gebleken zijn dat de broers fictieve investeringen deden die in mindering werden gebracht bij de Belastingdienst, zodat er minder vennootschapsbelasting afgedragen hoefde te worden.  Zo zou volgens het OM door hun vastgoedbedrijven  zogenaamd circa 120 miljoen euro zijn geïnvesteerd in een vakantieressort in Montenegro. Ook zou één van de broers de btw voor een jacht van 22 miljoen euro ten onrechte hebben teruggevorderd bij de Belastingdienst en ten onrechte een bedrag van ruim 5 miljoen euro hebben afgeschreven op een kantoorpand.

 Uit het nieuwsbericht blijkt tevens dat zowel de broers als het OM tegen de eerdere veroordeling door de Rechtbank in 2013 in hoger beroep zijn gegaan. Het Hof doet naar verwachting uitspraak op 6 oktober.

Nieuwsbericht Openbaar Ministerie 22 september 2017, In hoger beroep tot vier jaar cel geëist tegen vastgoedbroers

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@100364/hoger-beroep-vier/