Tijdens de 45e zitting van het Technisch Comité Douanewaarde in Brussel onder voorzitterschap van de heer J. Birkhoff uit Nederland is een tweede case study afgerond. De case study illustreert een scenario waarbij de Douane in het kader van verificatie van de douanewaarde gebruik maakt van informatie ter zake van interne verrekenprijzen.

In het voorbeeld maakt de Douane gebruik van informatie met betrekking tot de verrekenprijs gebaseerd op de resale price method. Op basis van deze informatie concludeert de Douane dat de invoerprijs niet op een manier is vastgesteld welke gebruikelijk is in het bedrijfsleven, maar is beïnvloedt door de relatie tussen de koper en verkoper. Derhalve dient de douanewaarde volgens een alternatieve methode bepaald te worden.

De nieuwe case study wordt gepubliceerd in het WDO Waarde Compendium. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in de WCO Guide to Customs Valuation and Transfer Pricing.

WDO 30 oktober 2017

http://www.wcoomd.org/en/media/newsroom/2017/october/second-case-study-on-transfer-pricing-and-customs-valuation.aspx

Bijlage: http://www.inenuitvoer.nl/sites/default/files/cwc/nieuws/bijlage/binaries/nieuws/2017/11/case-study-14_2_en-release-version.pdf