De FIOD heeft een nieuwsbericht uit doen gaan waaruit volgt dat – onder leiding van het Functioneel Parket – een echtpaar is aangehouden op verdenking van belastingfraude. Ze zouden ervan worden verdacht opzettelijk onjuiste aangiften te hebben gedaan ter zake van de omzetbelasting voor hun uitzendbureau, schoonmaakgroep en administratiekantoor.

De FIOD heeft de woning en diverse bedrijven van de schoonmaakgroep doorzocht. Ook zijn er gegevensdragers, auto’s, schilderijen en horloges in beslag genomen.

De FIOD zou het strafrechtelijk onderzoek gestart zijn na een controle door de Belastingdienst. De fiscus had vraagtekens gezet bij de aangiften omzetbelasting van het uitzendbureau die waren ingediend door een daaraan gelieerd administratiekantoor. Dit was reden voor de Belastingdienst om ook de overige bedrijven te controleren. Bij alle bedrijven werden volgens de FIOD mogelijke onrechtmatigheden geconstateerd. De staatskas zou – volgens een berekening van de Belastingdienst – vermoedelijk ruim 2 miljoen euro zijn misgelopen.

Nieuwsbericht FIOD 31 mei 2017, FIOD houdt Haags echtpaar aan in onderzoek naar belastingfraude

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/fiod/nieuws/fiod-houdt-haags-echtpaar-aan-in-onderzoek-naar-belastingfraude