Was het formele recht voorheen een exotische uitwas van het belastingrecht waarmee een belastingadviseur zelden tot nooit te maken kreeg, thans is voldoende kennis van het formele belastingrecht een vereiste voor iedere belastingadviseur.

De Bont Law School is opgezet om adviseurs met affiniteit met het formele belastingrecht een verdieping te bieden van hun kennis, waardoor zij de formeelrechtelijke uitdagingen in hun eigen zaken beter aan kunnen, dan wel binnen kantoor als de formeelrechtelijke vraagbaak kunnen gaan fungeren. Ook wordt de kennis van het sanctierecht verhoogd, zodat de betreffende adviseur binnen kantoor kan worden geconsulteerd als men onverhoopt bezoek krijgt van de FIOD, waarbij stukken in beslag kunnen worden genomen en collega’s als getuigen kunnen worden gehoord. Kortom, het verdient weinig betoog dat het (ook) voor advies- en accountantskantoren van groot belang is expertise op het gebied van het formele belastingrecht en/of het fiscale straf- en boeterecht in huis te hebben.

De leergang bestaat dit jaar uit 5 (losse) bijeenkomsten. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 17 oktober 2024 – Controle-methodieken door de belastingdienst

Dinsdag 12 november 2024 – Beginselen van behoorlijk bestuur/Navorderen/Naheffen

Dinsdag 14 januari 2025 – Boeten

Dinsdag 18 februari 2025 – Fiscale procesvoering

Dinsdag 11 maart 2025 – WWFT/Witwassen

De sessies vangen aan om 15.30 uur en eindigen om 20.00 uur. Tussendoor zal voor een lichte maaltijd worden gezorgd.

Waar?

Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4 in Utrecht

Voor wie?

Fiscale professionals met interesse in en affiniteit met het formele belastingrecht en het fiscale straf- en sanctierecht. Het is mogelijk om losse sessies te volgen dan wel de gehele cyclus.

PE-punten

Leden van het Register Belastingadviseurs kunnen per sessie 4 PE punten verkrijgen.

Leden van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs kunnen de bij de cursus vermelde uren naar ons oordeel inbrengen voor de PE-verplichting van NOB-leden.

Na afloop wordt een certificaat van deelname verstrekt.

Kosten

De kosten voor het volgen van een losse cursus van 4 lesuren bedragen € 250 excl. BTW. Voor de gehele cyclus bedraagt de prijs € 1.250 excl. BTW.

Contact

Voor vragen of aanmelding voor de leergang of één van de losse bijeenkomsten, kunt  u  contact  opnemen  met  prins@debontadvocaten.nl   of   bellen   naar   020 – 570 3160.